Beleid dat beschrijft wat wel en niet is toegestaan in onze apps.
Beleid voor advertentiecontent en bedrijfsmiddelen.
Ander beleid dat van toepassing is op Meta-technologieën.
Hoe we onze beleidsregels bijwerken, resultaten meten, met anderen samenwerken en meer.
Ontdek hoe we tieners helpen om veilige, positieve ervaringen op te doen op Facebook en Instagram.
Hoe we gecoördineerde vijandige netwerken elimineren om mensen te beschermen die onze services gebruiken
Uitdagingen die we wereldwijd onderzoeken en bestrijden
Beveiligingsonderzoek naar de vijandige netwerken die we hebben geëlimineerd vanaf 2017
Hoe we omgaan met gevaarlijke organisaties en personen
Hoe we community's ondersteunen bij de opioïdenepidemie.
Hoe we verstoring helpen voorkomen, mensen aanmoedigen om te stemmen en meer.
Hoe we werken met onafhankelijke feitencheckers en meer, om desinformatie te identificeren en met betrekking daartoe actie te ondernemen.
Hoe we beoordelen of content opmerkelijk is.
Hoe we AI-systemen bouwen.
Volledige toegang tot openbare gegevens van Facebook en Instagram
Omvangrijke en doorzoekbare database van alle advertenties die momenteel worden uitgevoerd in Meta-technologieën
Aanvullende tools voor diepteonderzoek in Meta-technologieën en -programma's
Driemaandelijks rapport over hoe goed we het doen met betrekking tot de handhaving van ons beleid in de Facebook-app en op Instagram.
Rapport over hoe goed we het doen met betrekking tot het helpen van mensen om hun intellectuele eigendom te beschermen.
Rapport over overheidsverzoeken met betrekking tot de gegevens van mensen.
Rapport over hoe we content beperken die aan ons wordt gerapporteerd als content die de lokale wetgeving schendt.
Rapport over opzettelijke internetbeperkingen die het vermogen van mensen om toegang te hebben tot internet beperkt.
Driemaandelijks rapport over wat mensen zien op Facebook, waaronder de content die tijdens het kwartaal het wijdst wordt verspreid.
Download actuele en eerdere regelgevingsrapporten voor Facebook en Instagram.
De Richtlijnen voor de community beschrijven wat wel en niet is toegestaan op Facebook, Instagram, Messenger en Threads.
Mensen gebruiken Facebook, Instagram, Messenger en Threads elke dag om hun ervaringen te delen, in contact te komen met vrienden en familie, en community's op te bouwen. Dankzij onze services kunnen miljarden mensen zich vrij uiten over de grenzen van landen en culturen heen en in tientallen talen.
Meta erkent hoe belangrijk het is dat Facebook, Instagram, Messenger en Threads plekken zijn waar mensen zich gesteund voelen om te communiceren, en we nemen onze rol in het voorkomen van misbruik op onze services heel serieus. Daarom hebben we richtlijnen ontwikkeld voor wat wel en niet is toegestaan op deze services.
Deze richtlijnen zijn gebaseerd op feedback van mensen en het advies van experts op het gebied van bijvoorbeeld technologie, openbare veiligheid en mensenrechten. Om ervoor te zorgen dat iedereen gehoord wordt, ontwikkelen we richtlijnen waarin ruimte is voor verschillende meningen en overtuigingen, met name die van mensen en community's die anders over het hoofd kunnen worden gezien of kunnen worden gemarginaliseerd.
De Amerikaans-Engelse versie van de Richtlijnen voor de community is de laatst bijgewerkte versie van het beleid en moet worden gebruikt als primair document.
Het doel van onze richtlijnen voor de community is om een plek voor expressie te creëren en mensen een stem te geven. Meta wil dat mensen openlijk kunnen praten over de onderwerpen die ze belangrijk vinden, hetzij via geschreven opmerkingen, foto's, muziek of andere artistieke mediums, zelfs als sommige mensen het er niet mee eens zijn of ze aanstootgevend vinden. In sommige gevallen staan we content toe die in strijd is met onze richtlijnen voor de community: als de content opmerkelijk is en het openbaar belang dient. We doen dit alleen nadat we het maatschappelijke belang hebben afgewogen tegen het risico op schade en we bekijken internationale standaarden inzake mensenrechten om deze afwegingen te maken. In andere gevallen kunnen we content met dubbelzinnig of impliciet taalgebruik verwijderen wanneer aanvullende context ons redelijkerwijs doet inzien dat de content in strijd is met onze richtlijnen.
We vinden expressie cruciaal, maar we erkennen ook dat internet meer en nieuwe mogelijkheden voor misbruik biedt. Wanneer we de expressie beperken, doen we dit daarom altijd om een of meer van de volgende waarden te beschermen:
We willen ervoor zorgen dat de content die mensen zien echt is. We vinden dat echtheid een betere omgeving voor delen creëert. Daarom willen we niet dat mensen onze services gebruiken om een verkeerde voorstelling te geven van wie ze zijn of wat ze doen.
We zetten ons in om van Facebook, Instagram, Messenger en Threads veilige plekken te maken. We verwijderen content die mogelijk bijdraagt aan risico op schade aan de fysieke veiligheid van personen. Content die mensen bedreigt, kan anderen intimideren, buitensluiten of het zwijgen opleggen en is niet toegestaan op onze services.
We willen persoonlijke privacy en gegevens beschermen. Privacy geeft mensen de vrijheid zichzelf te zijn, te kiezen hoe en wanneer ze iets delen op onze services, en om eenvoudiger in contact te komen.
We vinden dat alle mensen evenveel waard zijn en gelijke rechten hebben. We verwachten dat mensen de waardigheid van anderen respecteren en anderen niet lastigvallen of vernederen.
Onze Richtlijnen voor de community gelden voor iedereen, wereldwijd, en voor alle typen content, waaronder door AI gegenereerde content.
Elk gedeelte van onze richtlijnen voor de community begint met een 'uitleg van beleid' waarin de doelen van het beleid worden uiteengezet, gevolgd door specifieke beleidslijnen waarin het volgende wordt beschreven:
content die niet is toegestaan; en
content waarvoor aanvullende informatie of context nodig is om af te dwingen, content die is toegestaan met een waarschuwingsscherm of content die is toegestaan maar alleen kan worden bekeken door volwassenen van 18 jaar en ouder.
Innovatie van toezicht
Overzicht van het Comité van toezicht
Bezwaar aantekenen bij het Comité van toezicht
Kwesties van het Comité van toezicht
Aanbevelingen van het Comité van toezicht
Het Comité van toezicht oprichten
Comité van toezicht: Overige gestelde vragen
Halfjaarlijkse updates van Meta over het Comité van toezicht
De impact van het Comité van toezicht bijhouden